Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Марков: Целта ни във Варна са финали на прескок, земя и кон с гривни

Снимка: varnaworldcup2015.com

Димитър Димитров се представи отлично на Световната купа по спортна гимнастика в Хърватия. За първи път отиваме на такова състезание и направихме два финала. Голяма изненада за всички на състезанието и за самите нас, така Александър Марков коментира представянето на Димитър Димитров на Световната купа в Осиек. В Хърватия гимнастикът от Благоевград се нареди на седмо място във финала на земя и на шесто място в този на прескок.

Пет десети го разделиха от третото място във финала на земя. Трябва повече участия на такива състезания. Доста работа имаме да свършим още. На прескок също можеше да е доста по-наред. Беше по-надъхан, първият опит дойде доста по-високо.

За Световната купа във Варна ще вдигнем оценката за трудност на земна гимнастика. Мислим да я направим началната оценка от 6,6. В Европа не е правена такава начална оценка. Ще пробваме това съчетание във Варна. Ако се получи, ще го играем и на Световното първенство в Канада. Всички серии са готови, просто не са навързани в цяло съчетание. На Световната купа във Варна ще гоним финали на земя, на прескок и на кон с гривни, допълни Марков.

На Световната купа в Хърватия България имаше още един представител – Христос Маринов, който се нареди на 6-о място във финала на халки.

Христос стои много добре на халките. Дава всичко от себе си. Целогодишно се готви и иска да постигне целите си на този уред. В Хърватия съдиите изиграха много лоша роля. Той не заслужаваше такава оценка за грешката, която допусна. Три години обаче той нямаше международно състезание, имаше проблеми, завърши Марков.

Отидох с мисълта да си изиграя съчетанията и да се представя много добре. Имах късмет, влязох във финалите на два уреда. Много съм горд и щастлив. Самата световна купа беше много силна. След месец имаме републиканско първенство, след това е Световната купа във Варна. Имаме също и световно първенство в Канада. Мислим да направим участия в още две световни купи преди световното, за да видим къде сме, коментира участието си самият Димитър Димитров. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна