Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България без промени в състава за турнира от световната лига във Варна

Снимка: БФ Волейбол

Няма да има промени в състава на мъжкия ни национален отбор по волейбол за втория турнир от световната лига, който ще се проведе от днес до неделя в Двореца на културата и спорта във Варна. Старши-треньорът Пламен Константинов ще заложи на същите момчетата, които играха и в първия турнир в Казан. В Русия Цветан Соколов и компания записаха две загуби – срещу Франция и срещу Аржентина и една победа срещу Русия и са на десето място в подреждането.

В този турнир българите ще имат за съперници съставите на олимпийския шампион Бразилия, на световния – Полша и на Канада. До момента волейболистите на Бразилия се представят най-добре. Въпреки, че като домакини, момчетата на Ренан дел Зото се класират по право, те гонят до край всяка победа. „Селесао“ заема трета позиция във временното класиране в първа група. В първия турнир в Италия, тимът се наложи над Иран и над Италия и допусна загуба от Полша.

Поляците пък се нареждат на пето място в таблицата. Освен над Бразилия, те се наложиха и над Италия, но пък изненадващо загубиха от Иран.

Канада е истинска сензация в световната лига до момента. Момчетата на Стефан Антига записаха две победи – над Белгия и над САЩ, но загубиха от Сърбия и заемат шесто място в класирането.

Турнирът ще бъде изключително тежък с едни от най-силните отбори в света. Смятам, че и българската публика едва ли може да си пожелае нещо по-добро от това световният и олимпийският шампион да играят тук. Освен за нас и за хората, феновете, този турнир ще бъде един спектакъл. Очаквам тежки мачове с всички отбори. Безспорно фаворит е Бразилия, както е навсякъде през последните години, и е една крачка пред другите. В никакъв случай не мога да кажа, че Полша е по-слаб отбор. Канада е променен отбор с нов състав, с нов треньор и се видя още на първия турнир, че е във възходяща линия и неслучайно спечелиха два мача. Така, че за нас лек мач няма да има, сподели преди днешните срещи наставникът Пламен Константинов.

Програма предвижда първата среща днес да е между съставите на Канада и на Бразилия с начален час 16.10 часа.  Втората започва три часа по-късно – България – Полша.

В събота мачовете са:

16.40 часа – Бразилия – Полша и от 20.40 часа – Канада – България

В неделя:

16.40 часа – Полша – Канада, а от 20.40 часа – Бразилия - България.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна