Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Панчев: Частни фирми трябва да провеждат изпитите за шофьорски книжки

Снимка: БГНЕС

Изпитите за шофьорски книжки трябва да се провеждат от частни фирми. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички"  Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА), в коментар на новите предложения на Министерството на транспорта срещу търговията с шофьорски книжки.  

Предвижда се изпитът да става в държавни автомобили по начертан от компютър маршрут и инструкторите да не участват в изпитните комисии, уточни Панчев.

За мене проблемът не е в Министерството на транспорта, тъй като нещата до там са назряли, че на министъра са му вързани ръцете. Той нещо трябва да предложи - така мога да коментирам,  добави председателят на СБА.

Говорихме от доста време за нов Закон за движение по пътищата и там ще трябва да бъдат разписани и нови правила за изпити - на концесия ли, кой ще да ги взима изпитите, но те не трябва да останат в държавата. Така се прави в европейски държави, където има корупция,  добави Панчев, който е на мнение, че инструкторът и кандидат-шофьорът трябва да бъдат в отделни автомобили по време на изпита.

Подробности, както и цялото интервю, можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна