Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Дамянов: Имаше напрежение между правителството и д-р Комитов

Снимка: БГНЕС
Оставката на управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов беше леко изненадваща, коментира в предаването "Хоризонт за вас" адвокат Андрей Дамянов, който е  член на надзора на Касата отскоро: 

В действителност тази оставка леко ни изненада, но в общи линии беше очаквана. Усещаше се напрежение между господин Комитов и правителството на държавата и в общи линии витаеше във въздуха, но ни изненада. Не бих казал, че имаше натиск, по-скоро се усещаше напрежение в комуникацията, нищо повече. Аз не бих се наел да коментирам на какво се дължи това напрежение, нямам такава информация, то просто се усещаше.

Дамянов каза каква оценка дава на д-р Комитов:

Доколкото следя процеса в Здравната каса, а изявите на господин Комитов в здравната комисия в парламента, според мен това е един доста сериозен човек с доста висок професионализъм и именно от тази гледна точка мен лично оставката ме изненада.

Той посочи и какво очаква от следващия управител на Касата:

Това, което очакваме от следващия изпълнителен директор, при всички случаи това трябва да бъде човек професионалист, запознат с финансовата система, запознат много добре с функционирането на Здравната каса и нейната роля в здравната ни система. Защото, няма какво да се лъжем, това е един от основните органи, това е финансистът на здравната ни система и там не може да бъде сложен случаен човек, посочен на чист политически признак.

Интервюто на Снежана Иванова с Андрей Дамянов можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна