Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарон Друкер е новият треньор на "Лукойл Академик"

Шарон Друкер
Снимка: basketball.bg

Шампионът на България по баскетбол "Лукойл Академик" има нов наставник, съобщиха от тима.

Ръководството на клуба подписа едногодишен договор с известния израелски специалист Шарон Друкер, който ще поведе отбора в битките за класиране в групите на Шампионската лига на ФИБА, защита на титлата у нас и спечелване на купата на страната.

"Лукойл Академик" изказва дълбока благодарност към досегашния треньор Тони Дечев, чийто договор изтече. Ръководството на клуба оценява високо всеотдайната му работа в течение на 2 години и половина начело на тима.

Шарон Друкер е роден през 1967 година.

През 20-годишната си треньорска кариера е водил отборите на "Макаби" Раанана, "Макаби" Тел Авив, "Апоел" Йерусалим, "Галил Гилбоа" и "Апоел Ришон Лецион" в родината си, "Урал Грейт Перм" в Русия, "Лиетувос Ритас" в Литва, "Остенде" в Белгия, "Арис Солун" в Гърция.

Друкер има богат набор от трофеи във визитката си. Той е носител на УЛЕБ Къп с "Апоел" Йерусалим през 2004 година, на купата в ЕвроЧалъндж с "Урал Грейт" през 2006 година. Също така е и шампион и носител на купата на Белгия с "Остенде" през 2007 и 2008 година. Носител е и на купата на Израел и четвъртфиналист в Евролигата с "Макаби" през 2010 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна