Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Стратиев тръгва първи на рали Твърдица - Елена

За първи път унас от повече от 30 години в автомобилно рали няма да има нито един автомобил от категорията на четирите задвижващи колела
Снимка: БГНЕС

Изненадващо варненско-шуменския екипаж Тихомир Стратиев / Добрин Борисов (Марина Моторспорт) с „Пежо 208 R2“ ще стартира с номер 1 на започващото в събота автомобилно рали Твърдица – Елена.

За първи път от своето начало през 2005-та година, а и за първи път в националното първенство повече от 30 години, в това състезание няма да има нито един автомобил от категорията на четирите задвижващи колела.

Това е прецедент, който домакините от Твърдица отчитат повече като положителна страна, отколкото откъм отсъствието на най-мощните автомобили.

Също така нито един от пилотите печелили състезанието, включително и миналогодишния победител Пламен Стайков, няма да участва.

"Понеже състезанието в по-голямата си част е в спускане, това до голяма степен изравнява възможностите на екипажите", каза Петър Гьошев от „Моторспорт Академията“, която е базирана именно в Твърдица.

Списъкът със заявките за участие от е от 26 екипажа.

В сравнение с миналия сезон, сега скоростните етапи са с два по-малко (9), но пък са с 3.83 км по-дълги. Общата дистанция, която трябва да бъде пробягана е 285.33 км, с почти 10 км по-малка от 2016 г.

Стартът на първия скоростен етап е в събота.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна