Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно участие в третия турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън"

Рекордни 189 участници – с 50 повече от миналата година – са заявили участие за третото издание на международния турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън", който ще се проведе от 15 до 20 август в Арена "Асарел" в Панагюрище.

Впечатляващият награден фонд от 130 000 долара привлече състезатели от 29 страни от четири континента, сред които и 27 българи. Миналата година при мъжете титлата грабна Томас Конечни (Чехия), който отново ще видим в България, а при жените шампион стана Юка Ишигаки. Титлата на двойки при мъжете и жените извоюваха съответно Алексей Ливенцов/Михаил Пайков и Мисаки Морозино/Мию Като.

Сред имената, които ще грабнат вниманието на феновете на тениса на маса тази година, са четвъртият в световната ранглиста Дмитрий Овчаров; Аруна Куадри (Нигерия), четвъртфиналист от олимпийските игри в Рио де Жанейро; Касуми Ишикава – шампион при жените в първото издание на турнира през 2015 година и седма в световната ранглиста, детето чудо на тениса на маса Мима Ито, която взе участие и в първото издание на турнира, а в момента е вече под номер 11 в световната ранглиста.

България ще бъде представена и от топ 3 на националната ни ранглиста при мъжете – Теодор Александров, Кирил Попов и Денислав Коджабашев, и най-успешната ни състезателка тази година, която оглавява и националната ранглиста при жените – Елица Замфирова. 

Откритото първенство на България по тенис на маса се доказа като значим и престижен турнир от международен мащаб, който прославя България и прекрасния град Панагюрище по света. Състезанието е едно от шестте в света от мейджър сериите и тази година любителите на тениса на маса отново ще наблюдават на живо изумителната игра на най-добрите в този спорт. Очакваме пълни трибуни – неслучайно многобройната ентусиазирана публика е нашата запазена марка. Специално за верните зрители на място сме подготвили и много атрактивни награди и възможности да се докоснат до своите идоли – ежедневни томболи с купените за турнира билети, които ще се състезават и за голямата награда в неделя, сподели Иван Александров, председател на Управителния съвет на Сдружение "Асарел България Оупън", което е организатор на турнира. 

Заедно с председателя на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов обявиха, че ще поискат разрешение българското открито първенство да носи името на вече покойния благодетел на турнира проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Играчите оценяват високо отношението, грижите и признанието, които получават у нас, отличното ниво на организация на турнира и не на последно място любовта на публиката, каза Цветозар Христов, директор на турнира.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна