Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Огнени ритми" на Симфониета Видин огласиха "Баба Вида"

В крепостта следва театрална вечер

2
Снимка: Община Видин

Сред неповторимата атмосфера на средновековния замък "Баба Вида" бе дадено начало на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". При откриването на шестото издание кметът на Община Видин Огнян Ценков заяви:

"Нашият старопрестолен град се превръща в сцена на знакови културни събития. През фестивалната седмица много талантливи творци ще радват видинските граждани и гости на града със своите спектакли. Затова се обръщам към всички вас да ги подкрепим и да се насладим на тяхното изкуство."

Огнян Ценков подчерта, че освен традиционните фестивали – младежкият "The bridje" и "Дунавски вълни", това лято Общината е успяла да реализира една уникална идея - Първи летен оперен фестивал "Крепост на вековете "Баба Вида", който се организира съвместно със Софийска опера и балет и предвижда представления за възрастни и деца. 

С концерта "Огнени ритми" на Симфониета Видин бе даден великолепен старт на шестото издание на фестивала. Той се проведе под диригентството на Рамиро Ариста от Аржентина, с участието на солистката Йоанна Кадийска, мецосопран. В програмата бяха включени популярни произведения на Мануел Пенела, Жорж Бизе, Луис Варгас, Фриц Ромеро.

Днес от 10,30 ч. в Библиопощата ще бъде открит детски пленер "Моят град", а от 17,30 часа в Крайдунавския парк отварят врати арт работилници за деца. Драматичен театър Монтана ще зарадва малки и големи с две представления- "Случки стари за гори и пожари"- от 11 часа на откритата сцена на художествената галерия и "Молба до Господ"- представлението е от 20 часа на сцената на крепостта "Баба Вида". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна