Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът, който нападна жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение

Снимка: БГНЕС

Мъжът, който нападна две жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение от затворен тип в с. Царев Брод, реши Районен съд – Бургас. За това настоя и вещото лице, д-р Пашова, която следи случая на Божидар Колев. Тя свидетелства за това, че първите му прояви на „параноидна шизофрения“ са от 2013 година. Според нея, заболяването на Колев е хронично и той трябва да взима редовно медикаменти. Но излизайки от здравното заведение, той не пие своите лекарства, защото смята, че те го правят „като зомби“.

На днешното заседание стана ясно, че преди 4 години Божидар Колев е скочил от влак. Също така е ходил гол. Той е разказал, че чува гласове, които го обиждат. Той смята, че го подслушват и следят. Бил е агресивен и опасен, което е наложило първата му принудителна хоспитализация в Раднево.

Вторият път, когато по спешност е бил затворен в лечебно заведение е през 2014 година. Тогава той е бил задържан от полицията след като е удрял с камък турист на плажа. При задържането е бил чисто гол и е бил агресивен, съобщават докладите. Два дни преди този случай, той е нападнал майка си с юмруци по главата.

Вещите лица информират, че до 2012 година той е употребявал наркотични вещества, но при извършването на горните деяния, Колев не е бил под тяхно въздействие.

Третата хоспитализация отново е по спешност през миналата година. Той е бил настанен в Окръжна болница. Мъжът е бил агресивен към персонала, настоявал е да бъде освободен, в противен случай ще скочи от прозореца и ще се самоубие. След настаняване в Центъра за психично здраве, той е показал суицидни намерения и интензивни халюцинации.

Преди седмица той отново е задържан след като е нападнал жените в Несебър. Според мъжа, причината е погледът на жената, който го обвинява в хомосексуалност. Затова я набил, за да покаже, че не е. След това се качил в свободна патрулка, за да излети с нея „като със самолет“.

Полицаите, които са се опитали да го задържат свидетелстват, че той е оказал съпротива и се е опитал да ги ухапе. Удрял е главата си в стъклото на патрулката, за да го счупи. Той е разрязал челото си, защото смята, че бивша приятелка му е имплантирала чип. Именно чрез него му се внушават и тези мисли. Съседите му съобщили, че е изхвърлял вещи от жилището си и чупил прозорци във входа, където живеел.

Експертът обяснява, че Божидар Колев напълно се подчинява на гласовете, които чува.Според нея след като бъде освободен от лечебното заведение, проявите ще продължат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна