Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Папаличева, собственик на модна къща:

За да си в сватбения бранш, трябва да се научиш как да сбъдваш мечти

Снимка: Facebook
Първият цвят, с който асоциираме Асеновград, е белият – заради многобройните витрини с бухнали булчински рокли, изпълнили улиците на града. Другата важна фигура на една сватба обаче, освен булката, е младоженецът, който също заслужава подобаващо внимание. Затова, когато нашето пътуващо „Радиокафе“ акостира в Асеновград, се срещнахме с една дама, която се грижи младоженците да бъдат също толкова представителни през този важен ден. С Мариана Папаличева, която е собственик на модна къща за мъжко облекло, разговаряхме за индустрията в града и потенциалa, който се крие в сватбения бранш.

Ако преди 10 или 20 години ние бяхме занаятчии, сега вече сме професионалисти, защото асеновградчани виждат потенциала в този бранш - за града, за фирмите, за развитието ни в икономиката и модата, макар че това никак не е лек бизнес, казва Мариана Папаличева.

Ако не следиш модните тенденции, ако не се развиваш в качественото производство, ако не генерираш кадри и ако не създаваш екипи, няма как да си актуален, допълва Мариана.

Благодарение на изградения професионализъм, модните къщи в Асеновград вече получават покани за международни участия,  сред които е и Модната седмица в Румъния, различни събития в Одеса, Украйна и други.

Съхранили сме поминъка, който е съществувал в миналото, но и сме го и развили. Така бизнесът, започнал от няколко ателиета, вече е индустрия, посочва Мариана.

Мариана разказва, че контактът с млади хора я зарежда с енергия, а същината на сватбения бранш се състои в сбъдване на мечти.

Клиентът на един сватбен магазин не е случаен. Той си е представял този момент цяла година и ти трябва да отговориш на тази представа, да сбъднеш мечтата и празникът да остане един незаличим спомен.

За отговорността да сбъдваш чужди мечти и да съпреживяваш ден след ден празника на непознати хора, за недостига и обучението на кадри, както и за туристическия облик на града - чуйте от разговора на Лили Големинова с Мариана Папаличева, която освен от сватби, оказа се, разбира и от хотелиерство. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна