Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската градска прокуратура поиска съдът да заличи регистрацията на 33 партии

Снимка: http://www.prb.bg

В началото на седмицата Софийската градска прокуратура поиска съдът да заличи регистрацията на 33 партии. На две от тях – Национално патриотично обединение и Движение за благоденствие и възход, заради това, че две поредни години не са подавали задължителните финансови отчети в Сметната палата. Причината за закриването на останалите обаче е, че за период от пет години не са участвали в избори. Потърпевшите реагираха по различен начин. Как и кои са заличените?

Движение "Народен юмрук" за защита на пенсионери, безработни, социално слаби граждани, Движение "Кредитор на доверие“, Партия "Камара на експертите“, Републиканско демократическо движение на всички отрудени и обременени, Партия на либералната алтернатива и мира (ПЛАМ) ще останат скоро в историята, ако Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата. От Движение "Кредитор на доверие“ имат своя версия за това защо влизат в списъка на прокуратурата:

Може би защото нямаме пари да участваме – предполага лидерът Йордан Пеянски. Той не помни кога за последно партията му е участвала в избори:

Преди 6-7 години може би, не мога да се сетя точно.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Филева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна