Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Ловеч сигнализираха за агресивни безстопанствени кучета, които нападат хора в квартал "Гозница"

Снимка: БГНЕС
Жители на Ловеч сигнализираха в "Хоризонт" за проблеми с агресивни безстопанствени кучета, които нападат хора в квартал "Гозница". След като се срещна с пострадали и жители на квартала, кореспондентът на БНР в региона Пламен Христов потърси отговор на въпроса каква е позицията на общината и какво се прави за справяне с проблема с кучетата, който е от години.

Всяка година има по 3-4 документирани случая на ухапани хора в Ловеч, осъдили общината и нещата си продължават, казва Пламен Якимов, който неотдавна е бил нападнат от глутница кучета в квартала. Той допълни, че си е извадил медицинско, свързал се е с адвокат и ще заведе дело срещу общината.

Заместник кметът на Ловеч Даниел Колев поясни, че   въпреки твърденията на пострадалия мъж, той не е информиран за инцидента от неделя вечерта. Колев посочи, че от началото на тази година в общината са подадени само два сигнала за нахапани от кучета жители на града. Той обясни и откъде идва проблемът:

В сигналите се подава информация за безстопанствени кучета или куче и в хода на проверката ние установяваме, че те реално не са такива. Реално става въпрос за недобросъвестност на някои от собствениците на кучета, коти не ги контролират - пускат ги безстопанствено, с тяхно знание и не полагат никакви грижи, които са длъжни да полагат такива по закон. И не само, че ги пускат безконтролно, но и тяхното размножаване - пускане на свобода на малките и то по територията на цялата община. 

Има обаче и други пострадали през тази година от нападения на безстопанствени кучета в квартал "Гозница", разказаха очевидци. Повече подробности по казуса може да научите от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени