Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Ще гарантираме сигурността на Цветан Василев, ако се върне, за да даде показания за КТБ

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че ще направи всичко възможно за гарантиране на сигурността на банкера Цветан Василев, ако той се върне в страната, за да даде показания за КТБ. Държавният глава подчерта, че се надява съдебният процес за фалита на банката да бъде прозрачен, открит и публичен. Той каза това в Ахелой, където пристигна за честването на 1100 години от победата на Цар Симеон Велики срещу Византийската империя. 

На въпрос, свързан с призива за закрила на съпругата на банкера Антоанета Василева към президентската институция, Румен Радев заяви, че правомощията на президента по отношение на съда са изключително ограничени. Той припомни, че с разсекретяването на стенограмите за КТБ и публикуването им е допринесъл за изясняване на скандала и подчерта, че вече всичко е в ръцете на правосъдието. 

Президентът Радев заяви още, че за изхода на делото може да помогне много банкерът Цветан Василев, ако се върне в страната и даде валидни показания, подкрепени с доказателства.

С възстановка и поднасяне на венци и цветя на паметника на Цар Симеон Първи в Ахелой започнаха честванията на 1100-годишнината от историческата битка между българските и византийските войски.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна