Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е в болница в критичното състояние

Наим Сюлейманоглу
Снимка: БГНЕС

Трикратният олимпийски шампион на България и на Турция по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е приет в болница в критично състояние.

Според съобщения в турските медии, легендарният спортист  е изпаднал в кома и постъпил е в интензивното отделение на болница в квартала Бакъркьой с диагноза остра чернодробна недостатъчност. 

Личният му лекар Аднан Багръачък заяви, че ако не се направи трасплантация на черния дроб, спортистът може да загуби живота си.

Припоняме, че преди няколко години „джобния Херкулес“ пак беше приет в болница в критично състояние. Тогава той престоя близо 40 дни в болницата, като успя да подобри здравословното си състояние.

Наим Сюлейманоглу е роден в България като Наум Шаламанов. Под български флаг има спечелени две световни титли, а под турски - три олимпийски, пет световни и две европейски. Направил е 46 поправки на световния рекорд. По време на световното в Мелбърн през 1986 година състезателят емигрира в Турция, получава турско гражданство и променя името си на Наим Сюлейманоглу.

За последно Наим Сюлейманоглу беше в България на 30 март и присъства на погребението на легендарния треньор Иван Абаджиев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени