Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказал се наш тенисист с втора положителна допинг проба

Димитър Кутровски
Снимка: БГНЕС

Отказалият се от тениса в началото на миналата година Димитър Кутровски е дал втора положителна проба преди това. Това стана ясно от съобщение в официалния сайт на Международната федерация по тенис (ITF) за наложено му ново 2-годишно наказание. Бившият национал на България за Купа „Дейвис“ е хванат със забранения стимулант Д-метамфетамин при уринов тест по време на турнира от сериите „Чалънджър“ в Тибюрон (САЩ) на 28 септември 2015 г.

Правата на Кутровски са спрени временно от 4 ноември 2015 г., когато стартира процедура срещу него заради положителната допинг проба. В последствие той е дал обяснение по случая и е признал вината си. От антидопинговата комисия са приели, че българинът е употребил веществото неумишлено, след което той е лишен от състезателни права от 14 ноември 2015 до 13 ноември 2017 г.

Кутровски също така ще трябва да върне и спечелените общо 4590 долара от турнирите от сериите „Чалънджър“ в Тибюрон, Сакраменто и Шарлотсвил от края на септември до началото на ноември 2015 година. Българинът преди това бе наказан за 15 месеца през февруари 2012 г. след употреба на метилхексанамин и се завърна на корта в средата на май 2013 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна