Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха спортен комплекс "Академика" 4-ти километър с водосвет

Снимка: БГНЕС
С водосвет министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха реновираните зали и плувен басейн на спортен комплекс "Академика" 4-ти километър.

Днес откриваме този обект, утре се открива ремонтираната зала „Младост“ в Димитровград, за която Министерски съвет отпусна 3 млн. лв., в четвъртък в Сливен ще прережем лентата на новата зала на Станка Златева, започна ремонтът на Зимния дворец. В началото на следващата година ще завърши изграждането на „Арена Шумен“, строи се и „Арена Бургас“, заяви министър Красен Кралев.

Министър Кралев показа, че за него и за неговия екип инвестицията в спортна база е истински приоритет и аз съм много благодарна, защото през последните години грижата за националните обекти в София е видима, сподели Йорданка Фандъкова.

На церемонията присъстваха изпълнителният директор на търговското дружество „Академика 2011“ Борис Тодоров и президентът и старши треньор на волейболния „Левски“ Владимир Николов. Комплексът се използва от юношите на „синия“ клуб и волейболното училище на бившия капитан на националния отбор.

Използваме залата още преди официалното ѝ откриване и мога да кажа, че повече от 120 деца всеки ден тренират тук при едни прекрасни условия, каза Владимир Николов.

Ремонтът на комплекса, който е собственост на търговското дружество „Академика 2011“ с принципал Министерство на младежта и спорта, възлиза на 940 000 лева. От тях 460 000 лева са по договор за енергийна ефективност и 480 000 лв. са 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна