Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кавани поведе ПСЖ към класика над "Ница"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Пари Сен Жермен" поведе със седем точки на върха в класирането на френското първенство по футбол, след като Единсон Кавани вкара два гола през първото полувреме, а Данте вкара в собствената си врата за крайното 3:0 срещу "Ница". Столичаните са с 29 точки от 11 мача, а вторият в подреждането "Монако" може да съкрати разликата при гостуването си на "Бордо" днес.

Отборът на "Ница", който завърши трети миналия сезон, сега заема 14-о място с десет точки след четвъртата си поредна загуба в първенството. "Пари Сен Жермен" излезе на терена без наказания нападател Неймар, който беше изгонен по време на равенството 2:2 срещу "Олимпик" (Марсилия).

Неговото място зае Анхел Ди Мария, който изигра много силен мач, асистирайки и за двата гола на Кавани. Аржентинецът центрира към уругваеца от свободен удар в третата минута и той вкара с глава, а в 31-та Кавани овладя извеждащ пас на Ди Мария, заобиколи вратаря Валтер Бенитес с топката и вкара за 2:0 на празна мрежа.

 Бенитес направи две отлични спасявания след удари на Кавани и Ди мария през първото полувреме, което до голяма степен се изигра на една врата. Стражът обаче няма как да реагира на гола на Данте, който беше на грешното място при удар с глава на Кавани в 52-та минута.

Килиан Мбапе удари греда след индивидуална акция през втората част, а самият мач завърши при резултат 3:0. Кавани пък беше изпратен с аплодисменти от публиката при смяната си в 85-та минута, като в овациите се включи и Неймар. Бразилецът изгледа срещата от ВИП-ложите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени