Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: Следващите два кръга могат да решат титлата

Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на „Лудогорец“ и „Левски“ Стойчо Стоев е на мнение, че следващите два кръга може да бъде решена титлата на България. В тях „орлите“ от Разград посрещат последователно „Левски“ и ЦСКА-София. Първото голямо дерби е в неделя, когато на „Лудогорец Арена“ гостуват „сините“.

Когато има футболни дербита, хората са настроени да видят едни два отбора, които представят добра продукция. Надявам се да стане така, въпреки че много често сме ставали свидетели на такива дербита, които са повече тактически. Но това е един мач, който е от значение и за двата отбора. При победа на „Лудогорец“ разликата между двата отбора ще стане огромна, въпреки че има доста мачове до края на първенството. „Левски“ пък може да се доближи до „Лудогорец“ с победа и шансовете им ще останат огромни.


„Лудогорец“ си продължава по пътя, който си е начертал. Те имат изграден отбор, при който атаката е водеща, въпреки че се вижда подобрение и в защитата. При „Левски“ е обратното. Те играят прагматично и благодарение на това печелят минимално, но печелят.

Трудно е да се каже дали „Лудогорец“ ще успее да запази титлата си. След мача с „Левски“ имат и мач с ЦСКА. Тези два мача могат да решат до някаква степен шампионската титла. Все още и „Левски“, и ЦСКА успяват да се придържат в близост до „Лудогорец“, но може би следващите два мача могат да се окажат решаващи, каза Стоев.

Специалистът е без работа вече повече от година, но се надява от януари да продължи треньорската си кариера. Надявам се скоро да продължа треньорската си кариера. В никакъв случай не съм се отказал. Просто на този етап все още опцията ми е работа в чужбина и затова не се ангажирам в България. Предложения не липсват, но след като съм се захванал, явно не са актуални. Напълно е възможно до януари да имам работа. Надявам се в тези два месеца до края на годината да реша евентуално къде ще започна работа, каза още Стоев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна