Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марияна Василева: Надявам се на световните в София и в Азербайджан да има феърплей

Снимка: Личен архив

За първи път в историята на азербайджанския батут имаме финалисти на световно първенство. Тези момичета успяха на световните игри в Полша да вземат сребърен медал. Беше неочаквано и беше приятна изненада. Надяваме се във финала утре нещата да са още по-добре. Много съжалявам за Ясен. Познаваме и трите момчета, които бяха на подготовка при нас. Всички много ги обичаме и ги уважаваме. Имаме си ги за наши деца. Те работиха много сериозно, Ясен беше в много добра форма. Има 5-6 месеца до европейското на което сме домакини и съм сигурна, че той ще се възстанови. Надявам се при младежите, другите две момчетата да покажат добър резултат, това заяви главният треньор на националния отбор на Азербайджан по художествена гимнастика Марияна  Василева. Българката е официален гост на световното първенство по скокове на батут, заедно с генералния секретар на азербайджанската федерация Фарид Гарибов. Състезателките на Азербайджан Светлана Макщарова и Вероника Землиания са сред осемтте най-добри в синхронните скокове и утре ще спорят за отличията в дисциплината.

Ние имаме опит в организацията на големи форуми, имаме страхотен екип. Вече проведохме четири съвещания по повод европейското първенство и двете световни купи по спортна и художествена гимнастика. Освен това в началото на юли ще сме домакини и на юни при нас ще бъде квалификацията за младежките олимпийски игри. Подготвяме се за всички тези състезания, всичко върви нормално, допълни Василева.

Смятам, че беше резонно България да бъде домакин на световно първенство, след поредицата от големи успехите, както при ансамбъла, така и при Невяна Владинова. Очаквам тук през 2018 и в Азербайджан през 2019 организацията да бъде на световно ниво и се моля за феърплей, завърши българката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна