Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН номинира сайта "Уча. се" за наградата на ЮНЕСКО

Дарин Маджаров: В момента България става все по-добро място за правене на бизнес и за развитие

Снимка: Фейсбук

Министерството на образованието и науката (МОН) номинира сайта "Уча. се" за наградата на ЮНЕСКО.

В момента България става все по-добро място за правене на бизнес и за развитие. Това коментира в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Дарин Маджаров, създател на платформата "Уча. се":

Все повече млади хора се прибират в България. Това, което ни е пречило до момента, е културната промяна, която изживяваме от комунизма към демокрацията. Тя изисква време, за да се напаснем към нея. Новите поколения, които идват, по съвсем различен начин възприемат живота и бизнеса около тях. Ще става все по-добре.

Още от първия ден, в който отидох да уча в чужбина, си знаех, че отивам като на хотел там, на казарма, сподели Маджаров:

Отидох първо в Германия. Там учих пет години бакалавър и магистратура, като знаех, че само уча и се развивам и в един момент трябва да се върна в България, за да направя живота на хората около мен по-хубав. Това ми е мисията в живота – да правя живота на хората около мен колкото се може по-добър и най-добре е това да стане през образованието, защото един човек е щастлив, когато постига успехи, а за да постига успехи, трябва да има някакви умения.

Цялото интервю с Дарин Маджаров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна