Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Първо студио на Радиото Оркестърът за народна музика на БНР ще изнесе концерт

Снимка: Ани Петрова

Тази вечер в Първо студио на Радиото Оркестърът за народна музика на БНР ще изнесе концерт, посветен на диригента Добрин Панайотов.

"По пътя на твореца". Така е озаглавен концертът, посветен на 70-годишнината на дългогодишния диригент на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио Добрин Панайотов, който живее от години в Германия, но пристига в България, за да дирижира състава и да представи своята нова музика, както и класиката из репертоара на Оркестъра за народна музика на БНР, ръководен днес от Димитър Христов. 

Каним ви тази вечер от 19.30 ч. в Първо студио на Радиото, а Добрин Панайотов представя репертоара и гост-музикантите, които ще чуете: 
Творби от най-добрите произведения на композитори, които съм записвал, "Песен" и "Възрожденска ръченица от Шумен", която аз съм я направил. Другите големи композитори, които ще изпълним, това са Коста Колев - започвам винаги с него, Димитър Трифонов, Христо Тодоров, соловите изпълнения на Янка Рупкина, на Денислав Кехайов, Теодосий Спасов. Те са от Стефан Мутафчиев.

Билети за концерта на Оркестъра за народна музика на БНР тази вечер може да откриете на билетно-информационния център на Радиото на бул."Драган Цанков" 4.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна