Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЦМ показва повече от 100 картини от колекцията си в ГХГ

| обновено на 01.12.17 в 11:25

Картини от колекцията на КЦМ 2000 Груп показва Градската галерия в декемврийската си изложба, която се открива тази вечер от 18 ч. Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на една от най-старите корпоративни колекции в Пловдив.

Над 110 платна от български художници, притежание на холдинга от десетилетия, ще бъдат подредени на два етажа в галерията. В колекцията са включени всички класически жанрове – портрет, натюрморт, фигурална композиция, пейзаж. Представени са 65 автори, които покоряват с богатия колорит и емоционалната експресивност.

Експозицията е изключителен шанс да видим невероятно нежната и вглъбена „Мадона” (29/23 см) на първия български академичен художник Димитър Добрович (1816-1905) – портрет с близо 130-годишна история. Ще бъдат изложени и двете платна на Цанко Лавренов, които се отличават с уникален рисунък – абсолютно различен от типичния почерк на художника.

Изложбата се открива на 1-ви декември, от 18.00 ч. и ще може да бъде видяна до края на 2017 г.

За колекцията и предизвикателството тя да се развива, обогатява, съхранява и споделя с публиката е интервюто с изпълнителния директор на "КЦМ 2000 Груп" инж. Румен Цонев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени