Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляният служител на НАП е в стабилно състояние

| обновено на 19.12.17 в 16:09
Снимка: БГНЕС
Простреляният служител на НАП Иво Стаменов е в стабилно състояние, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Чирпан, където Обвинител номер едно беше заедно със своя заместник Борислав Сарафов, представители на ВСС, прокурори и магистрати, за да открие новата сграда на Районната прокуратура. От Военномедицинската академия уточняват,  че простреляният е все още е с опасност за живота. От НАП съобщиха единствено, че Стаменов не е получавал заплахи.  За "Хоризонт" говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров заяви, че ще коментират едва когато приключи разследването.

Изстрелът срещу Стаменов е бил само един. Очакват се резултатите от балистичната експертиза. Разследването предполага стрелба с дълго оръжие, вероятно карабина.

Основната версия е свързана именно с посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните задължения, каза Цацаров. 

Сотир Цацаров посочи, че на този етап няма повдигнато обвинение за умишлено убийство на 7-годишното момиченце от Момчилград. 

Криминалният журналист от breaking.bg Стефан Ташев коментира в ефира на "Хоризонт" покушението срещу Стаменов, като посочи:

Първият извод, който може да се направи е, че това е било поръчково убийство. Просто е имал късмет, слава Богу, човекът и засега е жив, да се надяваме, че ще оцелее. Другият извод, който може да се направи, е, че този човек очевидно е бил следен - знаели са навиците му, откъде пътува, откъде минава и е издебнат момента на тази малка, тясна уличка, където той кара бавно, за да бъде прострелян там. Просто късметът го е спасил за момента. Самият факт, че това се извършва посред бял ден, в един от най-пиковите часове в центъра на София, говори много, и то срещу високопоставен държавен служител от НАП, подчерта Ташев и се съгласи, че този опит за убийство наподобява на поръчкови убийства, познати от миналите години.

МВР остава най-нереформираното в държавата и с оглед на това, че се извършват някакви козметични псевдореформи и след всичко това нещо - ето го резултатът, обобщи Ташев:

Защото, ако няма до няколко дни разкриване на това престъпление и то може би ще отиде в графата неразкрити.

Интервюто на Снежана Иванова със Стефан Ташев може да чуете от звуковия файл. 

Главният прокурор и висши магистрати на откриването на Районната прокуратура в Чирпан
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна