Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димов: Проблемът в Банско не заплашва управляващата коалиция

Нено Димов
Снимка: БГНЕС

Групата на Обединените патриоти в парламента са поканили министъра на околната среда и водите Нено Димов на среща за национален парк "Пирин". На срещата днес следобед патриотите са поискали да им бъде разяснен казуса с проекта за втори кабинков лифт в Банско, съобщи министър Димов.

Миналата седмица Министерски съвет отложи разглеждането на предложението за промяна на концесията, която да позволи изграждане на втори лифт, до приемане на актуализиран план за националния парк. Това разгневи вицепремиера Валери Симеонов и той обвини министър-председателя Бойко Борисов, че саботира усилията му за развитие на туризма. 

Симеонов намекна, че може да се оттегли от правителството, ако на 28 декември, когато е следващото заседание на кабинета, отново „бъде изработен“.

Министър Димов обаче не вижда проблем:

Аз нямам какво да се разбирам с г-н Симеонов. Аз гледам това, което е в рамките на МОСВ. Според мен независимо от развитието в Банско коалицията е стабилна. Нищо не се е случило. Нека съсредоточа моите усилия върху това да обясня какво се случва в Пирин, какви са от чисто екологична гледна точка проблемите и как това нещо може да бъде решено. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени