Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навални призова за бойкот на изборите и за протести в цяла Русия на 28 януари

Алексей Навални
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова за бойкот на президентските избори през март и за протести в цялата Русия идната неделя - на 28 януари.

Трябва да действаме мирно, но твърдо, каза Навални:

Много е важно да има общоруска масова улична акция. И не една. Това е много важен елемент от бойкота. Излезте на улицата - заради себе си, заради правата си, заради бъдещето си. Заради това, че не искаме да изгубим още шест години. Изборът е прост - или се борим за страната си, или я предаваме без борба на тези бездарни крадци. Помислете, дали сте готови да дадете още шест години от живота си на онези, които просто искат да откраднат пари и да ги сложат в офшорната си сметка, заяви Алексей Навални, който е отявлен противник на президента Владимир Путин.

Преди два дни Централна избирателна комисия на Русия обяви, че не допуска Навални до участие в президентските избори, тъй като е осъждан. Той има условна присъда за злоупотреба с държавни средства, която определя като политически мотивирана.

Руската Централната избирателна комисия вчера прие документите от президента Владимир Путин по кандидатурата му за изборите за държавен глава през март 2018 г. Той възнамерява да се яви на вота като независим кандидат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени