Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" пак не победи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Интер" продължава да бъде без победа в италианското първенство по футбол вече от над месец насам, след като допусна гол в добавеното време за равенство 1:1 срещу "Фиорентина".

Последният успех на "нерадзурите" датира от 3-и декември 2017-а, а именно тази серия смъкна отбора от челото на класирането в Серия "А" до трето място и реална заплаха за допълнително свличане след мача на "Рома" срещу "Аталанта" по-късно днес.

"Интер" поведе в резултата в 55-та минута, когато Жоао Кансело центрира отдясно на нападението и топката попадна на пътя на Мауро Икарди. Марко Спортиело отрази удара с глава на аржентинския нападател, но топката се върна в краката му и той преодоля падналия на земята страж с 18-ия си гол от началото на сезона в Италия.

"Интер" смяташе победата за сигурна, но "Фиорентина" изравни в първата минута на добавеното време. Домакините от Флоренция стигнаха до наказателното поле на гостите с постепенна атака, а Валентен Есерик подаде на Джовани Симеоне и синът на старши треньора на "Атлетико" (Мадрид) - Диего Симеоне, стреля покрай вратаря за крайното 1:1.   

"Фиорентина" се изкачи на седмото място, което отборът беше загубил два часа по-рано за сметка на "Удинезе", който завърши 1:1 срещу "Киево" във Верона.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна