Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елизабет Йовчева с победа в първото за 2018 контролното на националния отбор по художествена гимнастика - девойки

Снимка: БФХГ

Елизабет Йовчева спечели първото за 2018 година  контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика за девойки – индивидуално (старша възраст). Възпитаничката на Филипа Филипова събра за четирите си изпълнения сбор от 55.400 точки в многобоя, след като получи оценки от 12.600 точки за съчетанието с обръч, 14.600 за това с топка, 15.300 точки с бухалки и 12.900 точки с лента. 

Втората позиция зае представителката на „Левски Илиана“ Татяна Воложанина - 53.500 точки, а трета е гимнастичката на „ЧАР Варна“ Ана Келман - 51.300 точки. В подреждането следват Вая Драганова (Левски Триадица), Вероника Любчова (Авангард), Валерия Ватова (Тракия Пловдив), Никол Атанасова (Левски Илиана) и Елена Георгиева (Академик София).

В проверката при девойките (старша възраст) участваха 8 състезателки, като пет от тях се борят да заемат едно от двете места даващо им право на участие на първия за годината турнир от веригата Гран При в Москва. Надпреварата в руската столица е квалификация за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през лятото.

Събота и неделя Елизабет Йовчева, Вая Драганова, Анна Келман, Вероника Любчова и Татяна Воложанина ще участват в първия си за годината международен турнир в Норвегия, който също ще е част от подготовката им  за турнира в Русия. При жените в скандинавската държава ще играят Галатея Герова и Марина Иванова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна