Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишна украинка сензация на "Аустрелиън Оупън"

Елина Свитолина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

15-годишна украинка е сензацията до момента на откритото първенство на Австралия по тенис. Марта Костюк стана най-младата тенисистка, достигнала до трети кръг на турнир от Големия шлем от 1997 година насам. Това стана факт след успеха на Костюк с 6:3, 7:5 над Оливия Роговска от Австралия.

Тийнейджърката ще навърши 16 години на 28 юни, а към момента е 521-ва в света. Това класиране обаче ще се промени, тъй като до момента Костюк елиминира в два сета Шуай Пънг и Роговска. Преди това записа и три победи в квалификациите.

Украинката е най-младата тенисистка, която е достигнала до трети кръг след Миряна Лучич - Барони на US OPEN през 1997 година. Освен това е най-младата с подобно класиране на Аустрелиън Оупън от 1996 година, когато 15-годишната Мартина Хингис стигна до 1/16-финалите.

Щастлива съм. Много съм щастлива. В един момент се чувствах много зле на корта. Беше заради горещината, но все пак продължавам напред, заяви украинската сензация Марта Костюк, която преди година триумфира на Аустрелиън Оупън при девойките.

Следващата съперничка на Марта Костюк ще бъде нейната сънародничка Елина Свитолина, която се наложи с 4:6, 6:2, 6:1 над Катерина Синякова от Чехия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна