Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В много руски градове се състояха демонстрации за бойкот на президентските избори в Русия

В Москва и редица други руски градове се състояха демонстрации за бойкот на предстоящите президентски избори в Русия. Според опозицията, водена от Алексей Навални, резултатите от изборите са предрешени от властите. 
Недоволните, които се събраха в центъра на руската столица, на съвсем близо до Кремъл, скандираха "Путин, отивай си", "Това не са избори", "Стачка", "Бойкот". Според агенция Ройтерс хората в Москва са били няколкостотин и значително по-малко отколкото през юни миналата година.
Самият Навални се появи, за да се присъедини към протестиращите, но беше задържан. Кадри в интернет показаха как той успява да измине само  кратко разстояние преди представители на силите да реда да се нахвърлят отгоре му и да го съборят на земята.  След това в профила му в Туитър се появи съобщение с призив хората да се мобилизират. 
Вие излизате не заради мен, а за своето бъдеще, пише в текста.  
Неправителствена организация от своя страна съобщи за 180 задържани по време на днешните митинги в различни руски градове като Санкт Петербург и Екатеринбург. 
Според привържениците на Навални предстоящите президентски избори в Русия ще бъдат подправени. Владимир Путин е смятан за абсолютен фаворит на вота, който трябва да се състои на 18 март. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени