Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: Пропагандната машина на властта се опитва да замете проблема с корупцията под чергата

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Тежката пропагандна машина на властта промива мозъците на българите. Това обаче не може да попречи на чуждите разузнавателни служби внимателно да събират информация за корупционните схеми тук. Това каза в предаването "Нещо повече" председателят на ДСБ Атанас Атанасов, който коментира острите изявления на дългогодишния баварски вътрешен министър Йоахим Херман, посветени на корупцията в България.

Днес виждам как пропагандната машина на властта се опитва да замете под чергата, да го скрие този проблем. Оказва се, че българската корупция, едва ли не е проблем за съставянето на правителство в Германия. Защото този човек, давайки интервю през "Ди велт" - това е баварският вътрешен министър Йоахин Херман, той през интервю дава знаци към българската общественост, че не може да се очаква канцлерът Меркел да покровителства до безкрай своите любимци тук.

У нас големите събития, които са водили до сериозни промени, винаги са идвали отвън. Пак казвам - за съжаление. Ще се наложи и този път, ето през такъв тип знаци, да се стигне до убеждението от българското общество, че промяната е абсолютно наложителна. Защото да напишат в такива известни западни издания - в Париж, в Германия - да напишат: "корупцията прави силата" - че е девиз на българското председателство... Няма друг знак, по-висок от този, който да ни покаже, че тук положението вече е нетърпимо.

Вчера, в бюджетната комисия в европарламента, при обсъждането на използването на парите от еврофондовете, се е очертала позиция в посока мониторингът над Румъния да бъде снет, а върху България да бъде запазен, защото корупцията продължава да запазва тези високи нива, имайки предвид в конкретния случай наблюдението как се изразходват средствата по фондовете, аргументира се още Атанасов.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна