Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха собственика на кучето, убило 3-годишно дете в Мокрище

| обновено на 02.02.18 в 16:48
Снимка: PAW- Pazardjik Animal Welfare

Районният съд в Пазарджик освободи от ареста чичото на детето, убито от питбул в село Мокрище, без да наложи никаква мярка за неотклонение. 

35-годишният Димитър Михайлов, който е собственик на кучето, беше прилечен като обвиняем за това, че не е положил достатъчно грижи за кучето и то е нахапало до смърт тригодишния Тошко на 29 януари. 

От показанията на свидетелите се установи по категоричен начин, че мъжът е полагал грижи за животното, хранел го е редовно и го е разхождал, а случилото се е един битов инцидент с нещастно стечение на обстоятелствата, заяви за Радио Пловдив адвокатът на Михайлов Иван Савов.  

Съдът прецени, че не съществува реална опасност Михайлов да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият има семейство, работи и е съдействал  за разследването. 

Решението на първоинстанционния съд подлежи на протест, уточни говорителят на пазарджишката прокуратура Пламен Пантов. В такъв случай следващото заседание в окръжния съд се насрочва за 6-ти февруари.

Припомням, че след смъртта на детето, освен Михайлов, бяха задържани и други роднини на починалото дете, които впоследствие бяха освободени.   Кучето Цезар е под карантина в дома на неговия стопанин.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени