Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Венков ще продължи кариерата си в Казахстан

Михаил Венков
Снимка: БГНЕС

34-годишният български защитник Михаил Венков ще продължи със сигурност кариерата си в "Кизил-Жар" (Петропавловск), съобщава местната преса. Българският треньор на казахстанския тим Никола Спасов познава много добре качествата на Венков, с когото заедно спечелиха Купата на България с "Черно море".

Венков разтрогна договора си със "Славия" през зимата и почти от самото начало на работата на Спасов в този отбор, се присъедини към тях. Той изкара всички лагери с "Кизил-Жар", но едва днес стана ясно, че двете страни са подписали договор до 31-и декември тази година.

Венков стартира кариерата си в столичния "Септември", след което е привлечен в "Литекс". Кариерата му преминава още през "Локомотив" (Пд), ЦСКА, "Черно море" и "Славия". През 2014-а година феновете на "Черно море" го избраха за номер 1 в тяхната анкета.

В националния отбор на България левият бранител е викан от 2004-а до 2008-а година, като успя да изиграе няколко мача в кампанията за Мондиал 2006. През 2012-а година отново беше повикан в националния отбор, а последният му двубой с трикольора е през 2015-а година в контрола с Румъния и така затваря статистиката си на 8 мача.

"Кизил Жар" се върна в елита на казахстанския футбол след девет години чакане, но тимът е с най-малкия бюджет в дивизията. Старши треньор е Никола Спасов, а помощник му е Виктор Димитров, негов асистент и в "Царско село".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна