Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Мишин: Олимпийските игри са празник за спорта, който Бах и компания не могат да развалят

Снимка: БГНЕС

Един от най- известните треньори по фигурно пързаляне Алексей Мишин пристигна в България, за да проведе семинар преди началото на международния турнира "София Трофи", който ще се проведе от 8 до 11 февруари в Зимния дворец.

Обичам България, обичам българската природа, култура, храна, българската ракия. Обичам да идвам тук. Турнирът е много важен. София става европейска столица, една от столиците на фигурното пързаляне в Европа. Преди българското фигурно пързаляне стоеше настрана, а сега вече се е асоциирало с европейското фигурно пързаляне. Имате талантливи състезатели и треньори. Но малко пързалки – малко шампиони, каза руският специалист.

Възпитаници на легендата в този спорт са олимпийските шампиони Евгени Плюшченко, Алексей Урманов, Алексей Ягудин. Това не е първата визита у нас на руския специалист.

Семинарът, на който Алексей Мишин ще е основен лектор, се организира от неговия бивш възпитаник Андрей Лутай – сега е главен треньор на двукратните ни световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки.

Към момента Андрей Лутай работи и с една от надеждите на женското фигурно пързаляне – Александра Фейгин, която се подготвя за предстоящото юношеско световно първенство, на което София ще бъде домакин в началото на март.

Мечтата ми е да участвам на олимпийски игри и да бъда в тройката, заяви Фейгин, която изпълнява едни от най-трудните скокове в женското фигурно пързаляне.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна