Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: Българските треньори не са защитени

Стойчо Стоев
Снимка: БГНЕС

За голямо съжаление българските футболни треньори не са защитени и това влияе и на честата им смяна. В това е убеден Стойчо Стоев. Бившият треньор на "Лудогорец" и "Левски" в момента е без работа, но вярва, че на чуждестранните специалисти у нас им се предоставя повече време за работа и търпение от страна на клубовете, в които работят. 

Търпението към чуждите треньори у нас е по-голямо, отколкото към българските треньори. Може би собственикът вижда нещо, което чужденеца ще постигне. Българските треньори не сме защитени, както чуждестранните и донякъде това е и наша вина. За нас се плащат 2-3 заплати като неустойки, докато при чужденците неустойките са значително по-сериозни, каза Стоев. Той уточни, че в работата си в "Левски" и преди това в "Лудогорец" се е чувствал добре.

В "Левски" се чувствах идеално. Нямам история, свързана с "Левски", аз бях чуждо тяло, което бе прието много радушно. В процеса на работа всички в клуба се се държаха радушно. В "Лудогорец" работих добре до един период, в който нещата се промениха, но имах изключителна устойчива връзка с футболистите. В този период станахме шампиони, взехме купата, отстранихме "Лацио". С футболистите бяхме една доста добра симбиоза, допълни Стойчо Стоев.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна