Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър и Александра: Готови сме за световното и се надяваме българската публика да се гордее с нас

4
Снимка: официален сайт на световното

От сряда до неделя София е домакин на световното юношеско първенство по фигурно пързаляне. В надпреварата България ще има представители в три от четирите категории. В танците ще се състезават Яна Божилова и Калоян Георгиев, при девойките на леда ще излезе Александра Фейгин, а при юношите Александър Златков.

Готова съм. Подготвям се от доста време и не надявам да покажа всичко което мога. Надявам се българската публика да се гордее с нас. За мен е еважно да си направя това което мога и от там съдиите решават. Борбата ми няма да е с конкуренцията, а с мен самата. Трябва да преодоля притеснението, защото то може да ми изиграе лоша шега. Кратката ми програма е по музика на Елвис Пресли, а волната е съвсем нова „Лешникотрошачката“, заяви специално за предаването „На финала“ 15-годишната Александра Фейгин.

И аз съм готов. Подготвям се вече от една седмица по-интензивно. Преди това имах проблеми с кънките, опитах се да ги сменя. Не съм притеснен и съм сигурен, че ще си направя всичко. Конкуренцията не ме притеснява. Радвам се, че съм на това ниво вече и се състезавам със състезатели от такъв ранг. Кратката ми програма е на „Лунната соната“, а волната Nero на Two Steps from Hell, сподели Александър Златков.

За медалите в София ще спорят 186 състезатели от 45 държави - 17 спортни двойки, 29 танцови дуета, 45 девойки и 49 юноши.   При юношите фаворити  са Алексей Красножон (САЩ), Камдън Пулкинен (САЩ) и Мицуко Сумото (Япония). Бронзовият медалист от 2016 година Томоко Хиваташи (САЩ) също ще участва в надпреварата. При девойките за титлата ще спорят Александра Трусова (Русия),  Альона Косторная (Русия) и Рика Кихира (Япония). Сред участниците при спортните и танцовите двойки личат имената на представителите на Русия Даря Павлюченко/Денис Ходикин и шампионите от финала на Гран При Анастасия Скопцова/Кирил Алешин.   
 

Програма на първенството:
  7 март:
  12.00 часа - танцови двойки, кратка програма
  18.15 часа - спортни двойки, кратка програма
  8 март:
  11:15 часа: - юноши, кратка програма
  19.30 часа: - спортни двойки, волна програма
  9 март:
  11:15 часа - девойки, кратка програма
  19.00 часа - танцови двойки,  волна програма
  10 март:
  11.00 часа - юноши, волна програма
  16.00 часа - девойки, волна програма
  11 март:    
  16.00 часа - галаспектакъл



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени