Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Киров: Голът на Жоао Пауло ни даде импулс да обърнем резултата

Николай Киров
Снимка: Архив

Наставникът на "Ботев" Николай Киров заяви, че красивото попадение на Жоао Пауло е поставило началото на обрата срещу "Верея". В мач от 25-ия кръг на Първа футболна лига, пловдивчани победиха като гости своя съперник с 4:2, след като изоставаха с 0:2.  

"Първо искам да честитя годишнината на всички ботевисти. Най-хубавото на тази победа е, че успяхме да ги зарадваме с нещо. Мачът премина през много перипетии. Ужасно начало. С неконцентрирани действия в нашата защита позволихме на съперника на вкара два гола. И при двете ситуации, при които ни вкараха, няма как да допуснеш гол в твоята врата, ако си концентриран. Все пак показахме характер. Голът на Жоао Пауло запали искрата. Страхотно изпълнение, правил го е неведнъж и с него даде импулс да обърнем двубоя.

Имаме голямо разнообразие в атака, което е хубаво, но е важно да имаме сигурност и в защитата, каквато нямахме. Мисля, че със смените получихме по-голяма стабилност в отбрана през второто полувреме. Направихме и промяна в нападение и преминахме в схема с типичен таран и с две крила, което също помогна да стигнем до обрата", завърши Киров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна