Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският ултиматум към Русия изтече

| обновено на 14.03.18 в 07:44
Бившият руски шпионин Сергей Скрипал
Снимка: БТА

Ултиматумът, отправен от Обединеното кралство към Русия, изтече. Няколко часа преди това от руското посолство в Лондон изпратиха до британското външно министерство нота, в която заявяват,  че Кремъл "няма да отговори" на ултиматума, докато не получи достъп до пробите от веществото, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

Очаква се по-късно днес премиерът Тереза Мей да очертае пред Камарата на общините следващите британски действия по случая с отровения двоен агент, като те е вероятно да включват бойкот на Световното първенство по футбол, допълнителни контингенти на НАТО в близост до границите на Русия, изгонването на руския посланик от Лондон и може би нови санкции от британска страна срещу Русия.

Преди заседанието на долната Камара на британския парламент Мей ще присъства на среща на Националния съвет по отбраната на страната. Вчера Мей заяви, че „много вероятно е Русия да е отговорна за извършения акт срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия“. Мей разкри пред законодателите в Лондон, че бойното отровно вещество, с което в началото на март бе отровен Скрипал, е от тип, разработен в Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна