Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора Маркова: Да тренираме с олимпийски шампиони ни стимулира винаги да сме на ниво

Теодора Маркова и Симон Дазе с треньорите си Мари Франс Дюбрей и Ромен Хагенауер в Москва на европейския шампионат
Снимка: Личен архив

192 състезатели от 43 държави ще участват на световното първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени, което започва  утре в Милано. Въпреки, че шампионатът се провежда непосредствено след Игрите в Пьонгчанг, все пак в него ще участват двама олимпийски шампиони - Алина Загитова (Русия) при жените и Альона Савченко и Бруно Масо (Германия) при спортните двойки, както и олимпийските медалисти Шома Уно (Япония), Кейтлин Озмънд (Канада) и танцовата двойка Габриела Пападакис/Гийом Сисерон (Франция).

България ще има представители само в една от категориите - при танцовите двойки ще се състезават  Теодора Маркова и Симон Дазе. Двамата са дебютанти на световно първенство. Заедно са от  лятото на миналата година. Подготвят се в Монреал (Канада) - родния град на Симон. Двойката ни вече е в Милано, където направи и първа тренировка.
"Много съм доволна, аз и партньорът ми от условията тук. Много е организирано всичко. Залата е много красива и е много голяма. Засега сме направили само една тренировка на главния лед. Ледът е чудесен и тренировката мина добре. Според мен сме добре подготвени. Добре работихме през тази година и доста бързо напреднахме. Много сме доволни, че сме тук в Милано. Горди сме, че представяме България и се надяваме да се представим добре и да заемем добро място за следващите четири години по пътя към Олимпиадата", сподели специално от Милано за предаването "На финала" Теодора Маркова.

"Голяма чест е да тренираме с Мари Франс Дюбрей и Партис Лозон. С нас тренират олимпийски и световни шампиони. Теса Въртю и Скот Мойер доскоро бяха с нас. Габриела Пападакис и Гийом Сисерон също. Хубаво е, че те са много добри, а това ни стимулира винаги да се стараем да работим на ниво, за да може те да ни обръщат внимание и да ни забелязват", допълни фигуристката.

Теодора Маркова и Симон Дазе ще представят краткия си танц на световното първенство в Милано в петък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна