Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: Възможно е двамата избягали затворници да са напуснали страната

| обновено на 04.04.18 в 14:36
2
Снимка: БГНЕС

Възможно е двамата затворници, които избягаха от Софийския затвор, да са напуснали страната, заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Толкова много очи, българи, дано да успее някой някъде да ги види. Разбира се, основната работа остава на полицията. Непрекъснато работят всички, най-добрите издирвачи. Всичко е събрано където трябва, да не уточнявам. Границите са затворени също. Те няма какво да губят – единият е с 32-годишна присъда, а другият – с 28-годишна присъда. Правим невъзможното, за да ги хванем“.

Един от тримата служители на затвора е направил опит да задържи един от избягалите престъпници, има и чистачка, която също се е намесила, информира правосъдният министър Цецка Цачева.

"Tова, което знам аз, че последният служител, който е направил опит да ги задържи, имало е хващане за дрехата, с която единият е бил облечен, той излязъл на улицата, знаете колко е натоварено, там има автомобили, има много хора. Той е преценил, че няма как повече да се действа в тази чисто градска среда, знаете къде се намира Централният софийски затвор".

Към този момент няма информация дали се е задействал СОТ, съобщи още министър Цачева. На 12-и април трябва да е готов докладът на комисията, която анализира случая с бягството на затворниците.

На въпроса дали двамата министри ще си подадат оставка заради криминалния инцидент, двамата отговориха така:

„Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката, знаете, че всеки министър е готов и се прецени, че отговорността се носи персонално“, коментира Цачева.

„Много лесно се искат оставки. 2014 г. има подобен случай – Николай Николов и Хосе Мартинес – те по същия начин от Софийския затвор избягват, т.е. всички вкупом през тези години сме виновни за това, което се случва“, каза Радев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна