Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка загуба на „Атлетико“ в Сан Себастиян

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал Сосиедад" победи у дома с 3:0 състава на "Атлетико" (Мадрид) в двубой от 33-ия кръг на испанския шампионат в Сан Себастиян.

В отсъствието на Диего Коста гостите не успяха да създадат много опасности пред противниковата врата през първата част. В 27-ата минута баските поведоха в резултата, след като Аднан Янузай центрира към непокрития Вилиан Жозе, а хубавият удар на бразилеца не даде шанс за реакция на вратаря Ян Облак.

Преди почивката пропуск срещу бившия си отбор направи Антоан Гризман, а още в самото начало на второто полувреме старши треньорът на столичани Диего Симеоне пусна в игра ветерана Фернандо Торес на мястото на Анхел Корея.

В 80-ата минута „Сосиедад“ стигна до второто си попадение. Вилиан Жозе подаде към Хуанми и той технично прехвърли Облак за 2:0. В добавеното време на срещата Хуанми отново беше точен, този път с глава за крайното 3:0.

„Реал Сосиедад“ има три поредни победи в шампионата и се намира на 11-то място с 43 точки. „Атлетико“ все още заема втората позиция и има актив от 71 точки, само с три повече от миналогодишния шампион „Реал“, който е трети за момента.

 В друга среща от кръга „Бетис“ победи трудно с 1:0 състава на „Лас Палмас“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна