Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златната Диана" 2018 събира именити български музиканти в Ямбол

В Ямбол за поредна година се провеждат музикалните празници "Златната Диана" и това е повод публиката там да аплодира утвърдени по световните сцени български музиканти.

Блестящият цигулар Светлин Русев откри фестивала на 15 април като солист на камерния оркестър "Дианополис" с ръководител Константин Илиевски. За втората вечер от Лондон се завърна роденият в Ямбол млад кларинетист Боян Иванов, който от години живее и работи в британската столица. Третата вечер от фестивала бе посветена на операта - за първи път гастролира трупата на Пловдивската опера, а избраното заглавие беше най-изпълняваната опера на Джузепе Верди - "Травиата". И за финал - среща с изкуството на Теодосий Спасов и Фестивален оркестър "Златната Диана", събрал в състава си именити български оркестранти.


За концертите от фестивалния афиш и за празничния 50-и сезон на камерен оркестър "Дианополис" - Ямбол чуйте повече в разговора на кореспондента на БНР в Ямбол Даниела Костова с диригента Константин Илиевски - артистичен директор на фестивала вече пета година, и с младия кларинетист Боян Иванов, който пристигна специално за форума. Чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна