Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриана Герасимова – Кашавелова за хобито си да рисува върху камък

БНР Новини
Адриана Герасимова – Кашавелова
Снимка: Добрин Кашавелов

СнимкаАдриана Герасимова е завършила Националната Xудожествена Академия с магистратура, специалност моден дизайн през 2007 г. Става криейтив, арт директор, стилист и създател на студио, което се занимава с визуални решения.
Тя казва, че в нея има две Адриани: едната е от периода, когато е само Герасимова. Животът й е мозайка от светски събития. В портфолиото й има корици на лайфстайл и модни списания, както и международни награди, свързани с работата й за световноизвестни модни марки, проекти с покани за представяне в чужбина, с дизайн, грим, провокативните идеи на стилист...

Другата Адриана се появява по-късно, с вкуса към операторската и монтажна работа на снимки и документални филми, в които най-често партнира на съпруга си Добрин Кашавелов.

Дали са два различни свята? В единия сверява часовника си по суетния ритъм навън. В другия измерва времето по вътрешната логика на некомерсиалното общуване.
Как се появява хобито да рисува върху камъни? Според нея, в камъка са скрити лица, тя само им помага да ги видим. И мечтае през 2018 година да представи поне част от тях чрез фотоизложба, в която Добрин ще й партнира като фотограф.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени