Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два медала за България на европейското по борба

Мими Христова
Снимка: БГНЕС

Българските борци спечелиха вече два медала на европейското първенство по борба в Каспийск (Русия). Първа отличието спечели Мими Христова, като те си осигури поне сребро, след като се класира за финала в категория до 59 килограма. 

На полуфинала носителката на три медала от големи първенства победи със 7:6 точки Екатерина Гончар Янушкевич (Беларус), а схватката бе изключително оспорвана. Българката губеше с 3 точки около минута преди края, но с невероятни усилия в последните секунди обърна развоя на срещата. А след последния съдийски сигнал Христова беше с разкървавен нос и не успя да се изправи веднага. В спора за титлата утре Христова излиза срещу Елиф Йешилърмак (Турция), носителка на два бронза от световни първенства.

Eвелина Николова обаче загуби в категория до 55 кг на полуфиналите от Ирина Курачкина (Беларус) с 0:6 и утре ще се бори за бронза.

При 68-килограмовите София Георгиева продължава в репешажите за бронза, след като рускинята Анастасия Братчикова, от която тя загуби още на старта, стигна до финала. Нейна съперничка ще бъде Дануте Домикайтите (Литва).

Вторият медал донесе Даниел Александров в класическия стил, който в схватка за бронза при 82-килограмовите победи Ласло Сабо (Унгария) с 3:2, след като губеше с 0:2 т. Така Александров повтори постижението си от европейското пред 2016 г. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна