Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серхио Рамос: Меси поставя съдиите под напрежение

Серхио Рамос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на футболния "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос каза, че звездата на "Барселона" Лионел Меси поставя съдиите под огромен натиск, когато двата отбора играят един срещу друг. "Барселона" и "Реал" завършиха 2:2 на "Камп Ноу" в среща от 36-ия кръг на испанското първенство, а двубоят бе изпълнен с дискусионни решения. В края на първото полувреме Сержи Роберто от състава на домакините бе изгонен с директен червен картон за удар срещу Марсело, а главният съдия Алехандро Ернандес Ернандес показа още осем жълти картона в мача.

"Меси постави съдиите под натиск на полувремето, когато отиде да се разправя с тях в тунела. Не знам дали някоя камера е заснела това, но се видя, че през второто полувреме критерият на отсъжданията се промени", заяви Рамос след двубоя. Освен това Рамос обвини нападателя на каталунците Луис Суарес в преиграване. През първото полувреме уругваецът лежеше на земята, искайки помощ, но играчите на "Реал" отказаха да спрат играта, което ядоса играчите и феновете на "Барселона". "Когато съперник е на земята и изпитва истинска болка, е нормално да изчистиш топката в тъч. Но всички добре познаваме Суарес и знаем как действа той. Уважавам "Барселона", но мнението ми е, че в тази ситуация нямаше нужда от спиране на играта", коментира защитникът.

В края на мача играчите на "Реал" имаха претенции за неотсъдена дузпа заради нарушение на Жорди Алба срещу "Марсело", но исканията им не бяха уважени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна