Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрий Асланов: Накипява протестна енергия и желанието е обстановката да се успокои

Снимка: БГНЕС

„Има разногласие в коалицията „Обединени патриоти“, но не вярвам това отвътре да доведе до разпад на управляващото мнозинство, поне не в следващите няколко месеца. Ако има нещо да се случва, то ще е отвъд хоризонта на Българското европредседателство и може би дори не в рамките на тази година“. Това коментира в предаването „Нещо повече“ социологът Юрий Асланов.

Корнелия Нинова не за първи път изрича думата „оставка“, подчерта Асланов и добави мнението си: „По-скоро притеснението е, че като че ли в страната накипява някаква протестна енергия и желанието е обстановката да се успокои“.

Относно срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с вицепремиера Красимир Каракачанов и предстоящата среща с Валери Симеонов, Асланов коментира: „Като че ли желанието за диалог с ГЕРБ в рамките на парламентарния формат е изчерпано, предвид поведението на управляващата партия по отношение на законодателните инициативи от страна на опозицията“.

Асланов се надява, че левицата няма да направи компромис с убежденията си, че е против увеличението на разходите за въоръжение. За него е била изненадваща темата за законопроекта за вероизповеданията, поставена по време на срещата между Нинова и Каракачанов.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна