Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалец пое „Евертън“

Марко Силва ще води трети отбор във Висшата лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалецът Марко Силва е новият мениджър на английския „Евертън“. 40-годишният наставник подписа договор за три години с „карамелите“, като той заменя на поста освободения по-рано през този месец Сам Алърдайс.

„Много съм горд, че бях избран за мениджър на „Евертън“. Вълнувам се и съм много щастлив да приема това огромно предизвикателство както за клуба, така и за мен като мениджър. Познавам богата история на клуба и знам какви очаквания имат феновете. Искам привържениците да се гордеят с това, което отборът показва на терена. „Евертън“ е много амбициозен клуб. Когато си в такъв клуб, за теб има само едно решение - да се стремиш към победата, заяви Силва пред официалния сайт на клуба от Ливърпул.

„Евертън“ е много амбициозен клуб, а това е нещо, което търсех и исках. Виждам как клубът променя подхода си, но нещото, което никой не иска да променя е богата му история и амбиция“, допълни още португалският специалист, за когото това ще е трети отбор, който води във Висшата лига след „Хъл Сити“ (2017) и „Уотфорд“ (2017–2018).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна