Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва записването на ученици за Лятната академия на фондация "Заедно в час" за 2018-а

Снимка: фондация "Заедно в час"

Започва записването на ученици за Лятната академия на фондация „Заедно в час“ за 2018 година.

В интервю за предаването „Преди всички“ Павлина Радославова от фондацията уточни, че заниманията ще бъдат напълно безплатни: „За осма поредна година имаме възможност да осигурим напълно безплатно за учениците от 1 до 12 клас. Има възможност да се запишат и деца, които имат завършена предучилищна група в детската градина“.

Академията се провежда през първите три седмици на август, като началото е на 30 юли. Заниманията се провеждат сутрин в столичните училища 125 училище кв. „Младост“ и в 90 училище кв. „Люлин“.

„Летните занимания се формулират по такъв начин, че помагат на децата да развият свои интереси, сфери, в които проявяват желание да научат повече. Самата академия е структурирана през интересите на децата, т.е. при записването родителите и децата им попълват анкета, където споделят интересите си и кои предмети биха искали да учат. Има спортен празник. Децата ще правят различни презентации“, обясни още тя.

"Част от по-големите деца идват, защото създават много нови приятелства и прекарват време, което е полезно за тях", добави Радославова.

Учениците, които са посетили над 80% от часовете, получават сертификат, че са завършили Лятната академия на фондация "Заедно в час".

Подробности чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени