Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велко Йотов: Футболът в Аржентина е религия, очакванията към Меси са огромни

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Велко Йотов е единственият български футболист, играл в първенството на Аржентина. От 1995 до 1996 година той носи екипа на "Нюелс Олд Бойс". Сега юношата на "Левски" има собствена школа в Атланта - Джорджия. 47-годишният бивш нападател подкрепя тима на Аржентина по-време на световното първенство.

"Отборът на Аржентина не се представя толкова успешно, колкото очакват всички привърженици на този отбор. В самата Аржентина нещата също не са толкова добре. Чрез футбола хората се опитат да получат малко радост именно чрез този спорт. В Аржентина разбрах какво означава това. Хората се радват, плачат, страдат, развеждат. Живеят нонстоп с тази игра", каза Велко Йотов. Според него очакванията към Лионел Меси са огромни.

"Всички в Аржентина разчитат на него. Той е страхотен футболист, но се нуждае и от подкрепата на своите съотборници. Трудно е да се прогнозира докъде ще стигне Аржентина на това първенство. Представянето на футболистите не е толкова добро, но имат сили да излязат от тази трудна ситуация", добави Велко Йотов. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна