Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътеводител на фестивалния стопаджия – Арбанаси 2018

БНР Новини
Снимка: arbanassisummermusic.com

„България като туристическа дестинация не беше наистина приоритет в списъка ми. Юлита и Димитри ме убедиха да присъствам на изданието Аrbanassi Summer Music 2014. Преживяването ми там беше прекрасно и много се наслаждавах на топлите човешки контакти, релаксиращата атмосфера и най-вече на райската музикална програма. Тази година ще присъствам на фестивала за четвърти път“ – казва господин Валтер ван Потелберге.
„Нашият фестивал се присъединява към един идеалистичен свят, в който музиката се прави като общност, по един толкова естествен, колкото и забележителен начин“ – казват организаторите.
Музикантите, които ще участват тази година са водещи солисти на Кралската Фламандска филхармония в Антверпен, Белгия и други световни оркестри. Организатори са Община Велико Търново и Регионален исторически музей – Велико Търново.
„Когато се завръщахме през летните месеци и се разхождахме в Арбанаси, бяхме омагьосани от красотата на църквата. Казахме си – какво ли ще бъде да свирим тук? Подхвърлихме идеята и тя се възприе“ – споделя Юлита Фъсева.
Повече подробности за фестивалната програма и участниците ще научите в звуковия файл от създателката на фестивала Юлита Фъсева, контрабас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени