Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 8.15 до 11.00 часа

петък
от 8.15 до 10.00 часа


От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие. В този час ще откриете:

• "Епизоди от живота" – кратки сцени от извънновинарското битие – срещи с хора, лични разкази, мнения, случки.
• "Темите на деня" – разговор с експерти и общественици за важните теми от края на предишния и от предстоящия ден.
• "Темата на деня" – актуална тема с различни гледни точки, сблъскващи се или допълващи се.

От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите (в "Разговорът") с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.


Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии:
• културно наследство (в понеделник в „Terra култура“),
• образование (във вторник в „Образованието влиза в час“),
• здравеопазване (в сряда в „Леге Артис“),
• икономика (в четвъртък в „Денят делово“).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Таня Любенова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Христина Симеонова, Божидар Александров.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 02 865 95 60 (от 8.15 до 11 часа).

Публикации

Иван Пейчев

Иван Пейчев: Проблемното поведение в училище е вик на всяко дете за внимание и грижа

Новият "Наръчник на училищния психолог. Казуси, дейности, упражнения " е издание в помощ на училищния психолог с всичко необходимо за справяне с всекидневните предизвикателства. Наръчникът предлага методически насоки за извършване на оценка на..

публикувано на 07.02.23 в 17:05

За невъзможната комбинация между сиренето, сладоледа и режисурата

Как една 23-годишна студентка решава да се занимава с бизнес и прави сериозни стъпки, като се обучава как се произвежда сладолед, в "Нашият ден“ споделя Велислава Костова . Тя е на 23 години и е израснала в София. Студентка е в специалност..

публикувано на 07.02.23 в 14:15

Модерна академия на изкуствата "Синдикат" започва записвания

Модерна академия на изкуствата "Синдикат" започва записванията за своята 12-а учебна година. Занятията са  напълно безплатни и ще се провеждат през месеците март, април и май, а през юни ще има допълнителни дейности , свързани с програмите. Каква е..

публикувано на 07.02.23 в 12:35
Иван Панкев

За свободния дух на пътешественика - фотограф Иван Панкев

Пътуването е в основата на откритията и промените , както и възможността човечеството да продължава да съществува. През половината от Земното кълбо в търсене на българските върхове или как това се получава – в " Terra  култура " споделя..

публикувано на 06.02.23 в 14:15
Със сертификати и свидетелства бяха отличени дигиталните посланици на Майстора и участници в проекта. Водещата на Terra Култура Мария Мира Христова получи отличието за БНР като първата медия, отразила идеята и събитията

Владимир Димитров-Майстора: Дигитални посланици по света

Документално откритие за неизвестна изложба на Владимир Димитров - Майстора в Нюшател, Швейцария, и срещата с последния жив модел на художника – Боянка Аракчиева, превърнаха в сензация представянето на първия етап от проекта "Дигитални посланици на..

публикувано на 06.02.23 в 14:05

Петър Димков: Кой предаде Левски?

Днес се навършват 1 50 години от обесването на Васил Иванов Кунчев – Левски. Апостолът на свободата. Дяконът. Иконата на България, която продължава да търси своя храм. Връщаме се там на 6 февруари през 1873 година по стар стил. Мразовит и..

публикувано на 06.02.23 в 12:25
Борис Тикварски -

България на Венецианското биенале за архитектура

Преди седмица Министерство на културата обяви избрания проект на България за участие на Венецианското архитектурно биенале.   Концепцията е на 33-годишния архитект Борис Тикварски и се нарича " Образованието е придвижването от тъмнина към..

публикувано на 06.02.23 в 10:35
 Мариан Бозуков

За будните деца на Чепеларе, вълшебното завръщане и чудото, което предстои

За работата с деца, театъра и красотата на Родопите в "Нашият ден“ разказва актьорът Мариан Бозуков . Завръща се в родното Чепеларе преди две години и половина, защото обстоятелствата така се подреждат и няма какво повече да прави в София.  В..

публикувано на 03.02.23 в 12:30

За пречистващата роля на промяната

Десислава Христова определя себе си не като писател, а като разказвач на истории, в които преплита лични преживявания и реални събития на свои приятели. Писателката Десислава Христова от Варна разказва в "Нашия ден“ за вдъхновението, което е..

публикувано на 03.02.23 в 11:15

Изпитанията върху човешката съвест и травматичната памет

Какво е въздействието на различни травматични дати от миналото върху мисленето ни днес? За изпитанията върху човешката съвест и въздействието на травматичното минало днес.  Заедно с преподавателя по история Цветомира Антонова "Нашият ден" обръща поглед към..

публикувано на 02.02.23 в 13:05